Ástríða frá Þægilegum Hestum

12-12-2009 08:33

 

Ástríða frá Þægilegum Hestum

22 mei 2007 is het veulen van Ála en Gísli geboren. Nr. 5... 's Ochtends vroeg om half 4. Een wildkleur zwart merrieveulen. We hebben haar Ástríða genoemd. Ofwel "passie/hartstocht". Ástríða is een plaatje! Een plaatje van een draakje..... Ze is slim en erg makkelijk in de omgang. Weet wat ze wil en is ondernemend. We hebben op 17 mei 2008 naar de Groesplaat gebracht waar ze 2 jaar zal blijven. Ástríða heeft net als haar moeder veel behang en beweegt soepel door haar lichaam. Helaas heeft Ástríða deze zomer eczeem gekregen en is ze in juli weer naar huis gekomen. Serieus balen, gezien dit zeer mooie meisje manen tot op haar schouders had.  Tijdens een bezoek aan onze wei viel Patricia als een baksteen voor de charmes van dit mooie meisje .

 

Patricia heeft inmiddels haar eigen bedrijf opgestart. Zorg en paard dagbesteding. Waar ook Ástríða ingezet zal gaan worden! Spannend hoor! Mijn kleintje echt aan het werk! Het is een bijzondere jonge dame en ik ben heel blij dat ik haar toch af en toe kan zien, gezien Patricia haar bedrijf gehuisvest heeft bij Stal Valkering waar ook Marjo van Frá Skjalaritara haar 'thuis' heeft. Heerlijk om haar af en toe even te kunnen knuffelen! Ástríða is nu kort onder het zadel en doet het heel erg goed. Ze is braaf en voorwaarts en gaat graag alleen met Patricia naar buiten!

18 september 2011 is Ástríða gekeurd te Ilperveld geweest. Natuurlijk zijn we heen gegaan om te kijken en om ze aan te moedigen! Ástrída kreeg een 7,7 voor haar exterieur en een 7,6 voor haar gangen met een totaal van 7,67. Ástrída toonde zich wat stijf in alle gangen. Ze was ook een tikkie aan de zware kant. Maar desalniettemin een heel leuk resultaat. Het meisje is opgenomen in het stamboek!